Werkvakantie in Ecuador

Zet jij je in voor Fairtrade maar dan anders?

Smaakt jouw chocolade ook lekkerder als de cacaoboer een eerlijker loon verdient? In de zomer van 2020 kun je daar zelf aan meewerken als je meegaat op werkvakantie naar Ecuador. We gaan drie weken werken aan gebouwen voor cacao-coöperaties. In deze coöperaties krijgen boeren training, werken ze aan verbetering van de cacao en samen zetten zij zich in voor een betere prijs. Dit project heeft dus een Fairtrade-karakter en sluit daarmee aan bij zowel de burgerlijke gemeente Doetinchem als de Protestantse Gemeente Doetinchem. Beiden willen zich inzetten voor Fairtrade. Met dit project kan vanuit Doetinchem een bijdrage worden geleverd aan de basis van Fairtrade-productie in Ecuador.
De slogan van Worlds Servants is "Bouwen aan Verandering". Bouwen is dus het hoofddoel van het project. Maar daarnaast gaan de deelnemers ook allerlei andere leuke dingen doen. Zo gaan ze kennismaken met de cultuur (ze verblijven bij de lokale bevolking, die voor hun eten zorgt), met de teelt en het bewerken van cacoabonen, gaan ze werken met kinderen en maken vast ook wel een toeristisch uitstapje. Al met al zal het een onvergetelijke (werk)vakantie worden
Iedereen die in 2020 16 jaar of ouder is mag mee. De leeftijd van de deelnemers varieert van 16-67 jaar. Je hoeft geen lid te zijn van een kerk, gelovig of niet-gelovig maakt ook niet uit. De reis heeft een christelijk karakter, respect er voor is voldoende.
Zomer 2020 klinkt heel ver weg, maar het project start al eerder. Het is namelijk de bedoeling dat de groep een jaar lang acties houdt om het benodigde geld bij elkaar te krijgen voor het project en de reis. Drie weken Ecuador is als het ware een 'beloning' voor een jaar actie voeren.
De groep is nog niet vol. Dus lijkt het je wat om deze fantastische ervaring mee te maken. Of ken je iemand die misschien wil deelnemen aan dit project? Geef je dan op. Dat kan via info@worldservantsdoetinchem.nl. Daar kun je ook voor vragen terecht.
Je mag ook bellen met Hans Bijleveld als je belangstelling hebt en meer wilt weten: tel. 0314 33 24 29.
Doe het wel snel, want VOL = VOL. Op vrijdag 14 juni is de kick-off met alle deelnemers.
De hier geplaatste foto’s zijn van een bouw in Ecuador tijdens een eerder World Servants-project in de zomer van 2018. zo krijg je een beetje een beeld wat je te wachten staat.

  EC118-Danielle-Engwerda-DSC0563.JPG   EC118-Jorrit-Bergstra-20180719-122823.jpg 

 EC118-Arjan-van-Rees-IMG-6581.jpg