Eerlijke paaschocolade

Bericht van Max Havelaar:

Pasen komt eraan en daarbij horen natuurlijk paaseitjes en andere lekkernijen! De Fairtrade paaschocolade is een (h)eerlijke keuze! Hieronder vertellen we waarom én waar te krijgen. 

Waarom Faitrade chocolade?

Cacaoboeren hebben voortdurend te maken met schommelende cacaoprijzen op de markt en moeten hun cacao vaak verkopen tegen bodemprijzen. Fairtrade gecertificeerde boeren niet, zij zijn beschermd met een minimumprijs en vaste premie die zij gegarandeerd voor de cacao krijgen. Dit geld investeren de boeren in productiemiddelen en trainingen, maar ook in betere gezondheidszorg en onderwijs voor hun kinderen. Stap voor stap kunnen zij zo werken aan een betere toekomst.

Waar te koop?

De Fairtrade Paaschocolade is onder andere te vinden in de volgende supermarkten:

Aldi

Bij Aldi kun je terecht voor een feestelijk paasei gevuld met lekkere bonbons. Alle cacao in dit product is Fairtrade gecertificeerd. De Moser Roth paaseitjes bevatten ook Fairtrade cacao en zijn verkrijgbaar in de smaken: Dark Chocolate, Milk Chocolate, Hazelnut Cream en Praliné.

Albert Heijn

De biologische paaseitjes van Albert Heijn zijn gemaakt van echte Belgische chocolade en Fairtrade gecertificeerd. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken Melk, Wit en Puur.

Lidl

Het Paasassortiment van Lidl biedt een ruime keuze aan chocolade met Fairtrade gecertificeerde cacao. Hieronder een greep uit het assortiment. 

Tony's Chocolonely

Ook Tony's Chocolonely heeft een speciale editie voor Pasen: melkchocolade met meringue en 'n zuurtje van citroen. Meer zin in een eitje? Tony's stopt 7 verschillende smaken in een doosje van 12.

PLUS

Goed eten vinden ze bij PLUS belangrijk, ook tijdens Pasen. Daarom is de cacao in PLUS Paaschocolade Fairtrade gecertificeerd.