Coronacrisis en Solidariteit

Fairtrade Doetinchem staat voor solidariteit lokaal en wereldwijd

Lokale ondernemers hebben het zwaar en kunnen uw steun goed gebruiken. Door de coronacrisis zijn er in de gemeente Doetinchem recent mooie initiatieven gestart waarbij het kopen van lokale producten, het bestellen van afhaalmaaltijden bij lokale restaurants en het helpen van andere mensen centraal staat. Hiermee steunen inwoners van Doetinchem de lokale ondernemers en boeren in de Achterhoek. En daar gaat het om in een fairtrade gemeente, inwoners, winkels, bedrijven en de lokale overheid zorgen samen voor meer eerlijke handel.

Wanneer u boodschappen doet bij uw lokale winkel, denkt u dan wel een na over de producten die de hele wereld over moeten reizen voor ze bij u op tafel komen? Producten zoals koffie en thee, chocolade, suiker, rijst en bananen. Ondernemers en kleine boeren in het buitenland hebben het ook zwaar, ze hebben geen sociaal vangnet zoals in Nederland. Ook deze boeren en ondernemers hebben uw hulp hard nodig. En wij kunnen ze steunen door juist voor producten van ver weg de fairtrade variant te kiezen.

Solidariteit, daar staat Fairtrade Doetinchem voor, en juist nu is dat belangrijker dan ooit. Koop lokaal waar het kan en kies fairtrade voor de producten van ver.

Bekijk de lijst met aangesloten winkeliers en horecaondernemers: www.fairtradedoetinchem.nl/deelnemers