Rabobank Graafschap is een Fairtrade bank

Op donderdag 6 december heeft Anneke Peerenboom, voorzitter van de Stichting Fairtrade Gemeente Doetinchem de titel 'Fairtrade bank' overhandigd aan Laura Stalp en Roy Evers van Rabobank Graafschap. Hiermee is Rabobank Graafschap de eerste Fairtrade bank van de Gemeente Doetinchem.

Zij hebben deze titel behaald, omdat zij voldoen aan de gestelde criteria, zo wordt er onder ander Fairtrade koffie en thee met een Fairtrade chocolaatje geserveerd aan de klanten. Ook in de kantine worden volop duurzame producten gebruikt.
Bij evenementen is er ook aandacht voor Fairtrade, zo hebben de deelnemers aan het evenement Helden om de Hoek een Tony Chocolonely chocoladeletter mee naar huis gekregen, afkomstig van de Wereldwinkel in Doetinchem.

Rabobank Graafschap heeft oog voor iedereen die bij de organisatie betrokken is en voor de omgeving waarin zij werken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een sleutelbegrip in de organisatie. daarmee werkt zij mee aan de Fairtrade Gemeente Doetinchem waarin winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samenwerken aan meer eerlijke handel.